promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Verejtékezően nehéz kvíz: ki volt a magyar király 1333-ban? 10-ből 9 magyar nem tudja a választ a kérdésre, valószínűleg
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10 kérdés a magyar történelemből, 10 kérdés évszámokkal, 10 kérdés királyokkal.

A kvízek közül a történelmi játékok és tudástesztek abszolút a toplista előkelő helyén szerepelnek, valószínűleg úgy a top3-ban vannak a földrajzi játékok után. A történelemhez mindenki ért, a történelmet valamennyire mindenki ismeri, sőt, a magyar történelemnek szakavatott mesterei is vagyunk valamilyen szinten. Hiszen minden a történelemről szól, ami a jelenben körülvesz minket, az valahogy mindig a múltból táplálkozik.

Új kvízünkben azért nem kell annyira mélyre ásnotok majd a tudásotokban, csupán évszámok lesznek majd a kérdésekben, és azt kell majd eltalálnotok, hogy abban az évben éppen ki volt a magyar király. Persze lehet, hogy ehhez jó néhány történelmi emléket felszínre kell majd hoznotok, de más segítségetek nem lesz, ráadásul majd a kvíz is időre megy egy nagyon kicsit. Szóval 120 másodpercetek lesz, hogy a 10 kérdésre helyesen válaszoljatok. Nem megugorhatatlan feladat, de nem is a legkönnyebbek közül való, hiszen 1000 év magyar királyai közül kell majd kiválasztani a megfelelőt.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás